Гармонійний різнобічний розвиток юної особистості не можливий без забезпечення повноцінного фізичного розвитку і міцного здоров’я. Завдання дорослих – створити для цього необхідні умови, мотивувати і спонукати малят до турботи про здоров’я. Успішність реалізації цього завдання значною мірою залежить від вдалої організації роботи і цікавого заохочення дітей, що досягається, зокрема, використанням нестандартного фізкультурного обладнання, зробленого педагогами спільно з батьками вихованців дошкільного закладу.

Саме тому 27 березня  2023 року  в нашому закладі пройшов  огляд-конкурс між педагогічними працівниками на виготовлення нетрадиційного обладнання для профілактики і зміцнення здоров’я  дошкільнят.

Вихователі всіх вікових груп підготували велику кількість нестандартного спортивного, змістовно-естетичного обладнання, яке ефективно використовують у різних видах діяльності: на заняттях, у рухливих та малорухливих іграх, в іграх-естафетах, спортивних розвагах, під час прогулянки, ранкової гімнастики, гімнастики пробудження тощо.

Для обладнання педагоги використали покидьковий та природний матеріали. Подібне обладнання розвиває не тільки фізичні, але і сенсорні здібності,  пробуджує інтерес до дослідження поверхонь та наповнювачів. Це дозволяє розвивати різні види зорової, дотикової активності, тактильної чутливості, а також масажувати активні точки стопи.

Усі педагоги проявили неабияку винахідливість, творчість, наполегливість при створенні багатофунціонального, безпечного, яскравого, практичного обладнання.

Нове завжди вабить і спонукає пізнавати більше. Тож виготовлені власноруч знаряддя служать розвитку вмінь маленьких особистостей.

 

Відео