У ДНЗ «Калинка» в День Стрітення Господнього пройшло обрядове свято на свіжому повітрі. Цього дня всі зібралися разом, щоб весело провести зиму і радісно зустріти весну.
Малята з цікавістю слухали про виникнення свята в християнських традиціях. «У лютому на Стрітення зима з весною вперше зустрічаються», – так кажуть у народі. Ось і в нашому садочку відбулися змагання Зими з Весною, а дошкільнята старших груп «Перлинка» та «Капітошка» брали активну участь у цих змаганнях.
Підвезько Ілля (вихованець групи «Перлинка), Рязанцев Станіслав та Ейвазова Діана (вихованці групи «Капітошка») читали вірші про зиму та весну.
Несподіванкою на святі став прихід Чарівниці (роль виконувала вихованка старшої групи «Перлинка» Шупик Софія), яка розповіла про традиції святкування «Стрітення». Із великим задоволенням усі учасники зустріли білосніжну Зиму (роль виконувала музичний керівник Ленда Н.А.) та прекрасну Весну (роль виконувала керівник художньо-театральної студії Максименко В.О).
У цей день уся дружня родина «Калинки» співала пісні, водила хороводи, грала в обрядові ігри під вдало підібраний музичний супровід.
Наприкінці свята Весна пригостила малят випеченими з тіста «жайворонками». Помічники вихователів, гарно вбрані в кольорові хустки, пригостили всіх учасників свята гарячим чаєм.

Відео