Улітку природа надає багаті можливості для розвитку, загартування і загального зміцнення організму дошкільнят, тому оздоровлення дітей – головне завдання ДНЗ в літній оздоровчий період.
Протягом літа вихователями проводилися спеціальні загартовуючі процедури (проведення фізичних занять босоніж, коригуючі вправи після денного сну, ходіння по «доріжках здоров'я», щоденні фізкультурні заняття на свіжому повітрі тощо), при загартуванні повітрям забезпечувався в групі повітряно-тепловий режим,  денний сон проводився в умовах доступу свіжого повітря в спальні.


Значний час протягом дня відводився на гігієнічний догляд за дітьми і роботу, пов'язану з формуванням у них культурно-гігієнічних навичок. Ретельний догляд за дітьми - основна умова охорони їх від захворювань.
Свіже повітря, зелень парків, лісів і полів - все це допомагає виховати у дітей любов і бережне відношення до природи, інтерес до природних явищ. Літо надає великі можливості для формування реалістичних уявлень у дітей про природу, для виховання у них допитливості, уміння спостерігати, логічно мислити.
Під час літньої оздоровчої кампанії в ДНЗ були проведені ігри-забави з піском та водою, екскурсії, цільові прогулянки за межі ДНЗ, конкурси малюнку на асфальті, вечори загадок, спортивні свята, музичні розваги, День гарного настрою, День іменинника, День природи, День казки.
Завдання нашого дошкільного закладу - в повній мірі використовувати сприятливі для зміцнення здоров'я і фізичного розвитку дітей умови і застерігати вихованців від можливих небезпек. Ці завдання успішно вирішувалися спільними зусиллями всього колективу.

 

Відео